Τονοσαλάτα με τρίχρωμη κινόα

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι αρκετά δύσκολο για κάποιον να μαγειρέψει συνταγές που απαιτούν πολλά μαγειρικά σκευή και ατελείωτες ώρες πάνω από τα ζεστά μάτια της κουζίνας.

Παρόλα αυτά δεν είναι αναγκαίο να γίνουν εκπτώσεις στο πόσο θρεπτικά θα είναι τα γεύματά που θα καταναλωθούν αυτή την εποχή.

Παρακάτω θα βρείτε μία συνταγή απλή, δροσερή αλλά και θρεπτική για τους εξής λόγους: 

- Αποτελεί μία ολοκληρωμένη τριάδα διότι συνδυάζει 1 τροφή πρωτεϊνούχα (τόνος), μία πηγή σύνθετων υδατανθράκων όπως η κινόα καθώς και φρέσκα λαχανικά (ντομάτα, πιπεριά, αβοκάντο).

- Η κινόα αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους δεν μπορούν να καταναλώσουν γλουτένη.

-Ιδανική επιλογή για γεύμα στη δουλειά, μπαίνει εύκολα σε μπολάκι ώστε να την πάρετε μαζί σας.

 

Υλικά για 3-4 μερίδες 

200γρ κινόα 

1 συσκευασία τόνο σε νερό

Περίπου 10 ντοματίνια 

1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης

1 μικρό αβοκάντο 

Αλάτι -πιπέρι

Για τη βινεγκρέτ

-Χυμός από μισό λεμόνι ή ένα μικρό 

-1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο 

- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα 

- ξύσμα λεμονιού 

 

Εκτέλεση

Μαγειρεύετε την κινόα όπως θα κάνατε και με το ρύζι δηλαδή σε διπλάσια ποσότητα νερού.

Ταυτόχρονα κόβετε σε μικρά κομμάτια το αβοκάντο και την πιπεριά και στην μέση τα ντοματίνια.

Αφού μαγειρευτεί και κρυώσει η κινόα (προσοχή μην την παραβράσετε και χάσει την ιδιαιτερότητά της!), προσθέτετε τον τόνο, τα λαχανικά και ρίχνετε το αλάτι και πιπέρι.

Εννοείται πως μπορείτε να βάλετε επιπλέον οποιοδήποτε άλλο λαχανικό θέλετε όπως αγγουράκι, τριμμένο καρότο, κρεμμύδι

Στο τέλος περιχύνετε με την βινεγκρέτ.

Καλή σας όρεξη!