Banana Bread για το Σαββατοκύριακο!

Υλικά

  • 200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 3 ώριμες μπανάνες 
  • 2 κ. σούπας ζάχαρη 
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη 
  • 2 κ. σούπας λάδι 
  • 1 βανίλια σκόνη
  • 1 κ. γλυκού κανέλα 
  • 2 κ. σούπας καρύδια 
  • Λίγο αλάτι 
  • 1 κ. γλυκού σόδα μαγειρικής

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στη συνέχεια λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι. Σπάμε τα καρύδια σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σ’ ένα μπολ μαζί με τις λιωμένες μπανάνες, το γάλα, το λάδι, τη βανίλια και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Σε άλλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι με, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι. Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα με τις μπανάνες στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε. Το τελικό μείγμα το τοποθετούμε σ’ ένα ορθογώνιο ταψί ή φόρμα σιλικόνης. Ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά.

Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε 30 λεπτά να κρυώσει και αν θέλουμε γαρνίρουμε με πραλίνα σοκολάτας.

Καλή όρεξη!