Ας μιλήσουμε για το κεφίρ!

Το κεφίρ είναι παραδοσιακό ρόφημα (γαλακτοκομικό προϊόν) που συνήθως καταναλώνεται στην ανατολική Ευρώπη.

Παρασκευάζεται από την προσθήκη κόκκων κεφίρ σε οποιοδήποτε είδος γάλακτος (μπορεί να είναι και φυτικό) για διάστημα 18-24 ωρών.

Οι κόκκοι κεφίρ ή σπόροι κεφίρ είναι στην ουσία οξυγαλακτικά βακτήρια τα οποία είναι φιλικά στον ανθρώπινο οργανισμό.

Είναι φυσικό προβιοτικό και είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β12, φυλλικό οξύ, ασβέστιο και αμινοξέα.

 

Τα οφέλη για την υγεία:

  • Βελτιώνει την πέψη, ενισχύει την μικροχλωρίδα του εντέρου και γι αυτό είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο μετά από χρήση αντιβιοτικών.

     

  • Φυσικό αντιοξειδωτικό, βοηθάει στην υγεία του δέρματος.

  • Έχει αντικαταθλιπτικές ιδιότητες διότι περιέχει τρυπτοφάνη, το αμινοξύ το οποίο χρειαζόμαστε για την παραγωγή σεροτονίνης (ορμόνη της χαράς).

  • Υψηλή πρωτεϊνική αξία, άρα ωφέλιμο για τα άτομα που αθλούνται.

  • Μειώνει τον κίνδυνο για διάφορους τύπους καρκίνου όπως ο καρκίνος του παχέος εντέρου.

  • Βοηθά σε καταστάσεις αναιμίας, αρθρίτιδας, κολίτιδας, διαβήτη, οστεοπόρωσης, υπέρτασης.


Print