Vegan συνταγή για φάβα

Οι περισσότεροι από εμάς, το καλοκαίρι θέλουμε γεύματα που ετοιμάζονται εύκολα και μπορούν να φαγωθούν χωρίς απαραίτητα να είναι ζεστά.

Μία από τις αγαπημένες μου καλοκαιρινές συνταγές είναι η φάβα.

Γρήγορη, εύκολη (για όσους δεν τρελαίνονται με την μαγειρική) και θρεπτική!

Η φάβα περιέχει υδατάνθρακες, φυτικές ίνες και είναι χαμηλή σε λιπαρά.

Επίσης περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Εάν την συνδυάσουμε με σουσάμι ή μία φέτα ψωμί ή δημητριακά άλλου είδους μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κρέας σε μία χορτοφαγική ή vegan διατροφή.

 

Υλικά

500 γρ φάβα

1 κρεμμύδι ξερό

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 πρέζα αλάτι

 

Για το σερβίρισμα

½ κρεμμύδι σε φέτες

1 φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στην μέση

Ρίγανη

Φύλλα κάππαρης ή κάππαρη

1 κουταλιά της σούπας  ελαιόλαδο

 

Οδηγίες

Αρχικά ξεπλένουμε την φάβα και την τοποθετούμε σε βαθιά κατσαρόλα προσθέτοντας την διπλάσια ποσότητα σε νερό. Αφήνουμε να πάρει βράση και μόλις αφρίσει αφαιρούμε τον αφρό, προσθέτουμε το λάδι, το κρεμμύδι, το αλάτι και αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ώρα περίπου σε χαμηλή φωτιά. Ελέγχουμε συχνά εάν χρειάζεται νερό και προσθέτουμε λίγο ακόμη.

Μόλις είναι έτοιμη την αλέθουμε σε μπλέντερ.

Για το σερβίρισμα βάζουμε σε μία λαδόκολλα τα κομμένα ντοματίνια και το κομμένο κρεμμύδι, πασπαλίζουμε με ρίγανη και ρίχνουμε και το λάδι. Ψήνουμε στον φούρνο έως ότου να μαλακώσουν.

Μαζί με λίγα φύλλα κάπαρης προσθέτουμε και τα λαχανικά.

Έτοιμη!

Καλή σας όρεξη!


Εκτύπωση