Μπριάμ σε μπέργκερ

 

Ένα εύκολο και νόστιμο φαγητό για όσο ακόμα έχουμε τα λαχανικά του καλοκαιριού, είναι το μπριάμ.

Στην συγκεκριμένη συνταγή σας προτείνω μία παραλλαγή ώστε να μπορείτε να το πάρετε μαζί σας για κολατσιό στην δουλειά ή σε μία εκδρομή.

 

Υλικά για 1-2 μερίδες 

1 μελιτζάνα 

1 μεγάλο κολοκύθι

1 σκελίδα σκόρδο

1 φλιτζάνι ντοματίνια 

1 πράσινη πιπεριά 

1 κόκκινη πιπεριά 

1 μικρό ξερό κρεμμύδι 

1 μεγάλο κομμάτι φέτα κατσικίσια 

2 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας 

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 

δενδρολίβανο, ρίγανη, πάπρικα, πιπέρι

Έξτρα: Ψωμάκια για μπέργκερ.

 

Εκτέλεση

Αφού κόψουμε όλα τα λαχανικά μας σε φέτες, τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.

Τα απλώνουμε καλά ώστε απέχουν μεταξύ τους. Τρίβουμε την φέτα από πάνω.

Σ΄ένα μπολάκι ανακατεύουμε την σάλτσα ντομάτας με το ελαιόλαδο και τα μυρωδικά.

Περιχύνουμε τα λαχανικά μας με το μείγμα.

Ψήνουμε τα λαχανικά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν ενώ ανακατεύουμε ανά διαστήματα.

Μόλις ετοιμαστούν τοποθετούμε τα λαχανικά σε ψωμάκια μπέργκερ ή σε οποιοδήποτε άλλο ψωμάκι θέλουμε.

Έτοιμο το γεύμα μας!

Καλή όρεξη!