Κοκκινιστό λαχανόρυζο

Υλικά

  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια (κομμένα σε καρέ)
  • 2 καρότα (κομμένα σε φέτες)
  • 1 μικρό λάχανο ή μισό μεγάλο χοντροκομμένο
  • 1,5  κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
  • 1 φλ. ρύζι Καρολίνα ή γλασέ
  • 2 φλ. ζεστό νερό
  • 1 λεμόνι χυμός
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση 

Ζεσταίνουμε  σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα καρότα και το λάχανο.

Σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι ο όγκος του λάχανου να πέσει στο μισό.

Προσθέτουμε τον πελτέ στην κατσαρόλα και αφήνουμε μεζί εμ το λάχανο να ψηθεί για 1΄.

Προσθέτουμε 3 φλ. ζεστό νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10′.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι, το αλάτι και το πιπέρι.

Σιγοβράζουμε για 15′ μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.

Όταν σβήσουμε τη φωτιά θέλουμε να είναι ζουμερό.

Οπότε αν εξατμιστούν τα υγρά κατά το μαγείρεμα συμπληρώνουμε με λίγο ζεστό νερό.

Στο τέλος ρίχνουμε το χυμό από 1 λεμόνι  και το αφήνουμε να σταθεί στην κατσαρόλα για 10′ σκεπασμένο ώστε να τραβήξει τα υγρά του.

Για αυτό είναι απαραίτητο να είναι ζουμερό όταν σβήσουμε τη φωτιά. Συνοδεύουμε με μία κουταλιά της σούπας γιαούρτι.