Συνταγή για banana bread με μύρτιλα

Υλικά

  • 3 μέτριες ώριμες μπανάνες 
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • ½ κούπα μέλι
  • 1 αβγό σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 1 ½ κ. γλυκού baking powder 
  • ½ κ. γλυκού σόδα μαγειρική 
  • ½κ. γλυκού κανέλα 
  • ½ κ. γλυκού αλάτι 
  • 1 κ. σούπας τρούφα σοκολάτα
  • 1/2κούπα μύρτιλα

Εκτέλεση 

1. Τοποθετούμε στο μίξερ τις μπανάνες, το αβγό, το μέλι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε έως ότου να αποκτήσουμε ένα ρευστό χυλό.

2. Στη συνέχεια τοποθετούμε το μείγμα σ’ ένα μπολ όπου προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά δηλαδή αλεύρι, baking,σόδα, κανέλα, αλάτι, βανίλια) και ανακατεύουμε.

3. Στο τέλος προσθέτουμε την τρούφα και τα μύρτιλα.

4. Μεταφέρουμε το μείγμα είτε σε φόρμα σιλικόνης είτε σε αλευρωμένη φόρμα ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 50 – 60 λεπτά στις αντιστάσεις.

5. Μόλις είναι έτοιμο το κέικ, το αφήνουμε εκτός φούρνου να κρυώσει για 10 λεπτά και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!