Συνταγή για vegan (νηστίσιμα) muffins

Με αφορμή το κλείσιμο των σχολείων, είναι ευκαιρία οι γονείς να περάσουν περισσότερο χρόνο με τα παιδιά τους.

Μπορείτε λοιπόν μαζί να προετοιμάσετε αυτή την εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή!

 

 

 

 

Υλικά για 6-7 muffins

130 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κ.γ. baking powder
1/2 κ.γ. κανέλλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλο
40 γρ. ζάχαρη
90 γρ. χυμός πορτοκαλιού
75 γρ. μπανάνα, αλεσμένη
20 γρ. ηλιέλαιο
20 γρ. σταφίδες
ξύσμα 1/2 πορτοκαλιού 

 

Εκτέλεση

Ανακατεύω το αλεύρι, την κανέλα, το γαρύφαλο και το baking powder. Σε άλλο σκεύος χτυπώ τον χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο και το ξύσμα. Έπειτα προσθέτω την μπανάνα και την ενσωματώνω και αυτή. Στο τέλος ρίχνω και τις σταφίδες. Μοιράζω σε θήκες μάφιν το μείγμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 20 με 30 λεπτά.

Καλή όρεξη!

Πηγή:http://theveggiesisters.gr

 


Εκτύπωση