Ας μιλήσουμε για το κεφίρ!

Το κεφίρ είναι παραδοσιακό ρόφημα (γαλακτοκομικό προϊόν) που συνήθως καταναλώνεται στην ανατολική Ευρώπη.

Παρασκευάζεται από την προσθήκη κόκκων κεφίρ σε οποιοδήποτε είδος γάλακτος (μπορεί να είναι και φυτικό) για διάστημα 18-24 ωρών.

Οι κόκκοι κεφίρ ή σπόροι κεφίρ είναι στην ουσία οξυγαλακτικά βακτήρια τα οποία είναι φιλικά στον ανθρώπινο οργανισμό.

Είναι φυσικό προβιοτικό και είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β12, φυλλικό οξύ, ασβέστιο και αμινοξέα.

 

Τα οφέλη για την υγεία:

Print