Mango Sorbet

Mango Sorbet

Πλησιάζοντας προς το καλοκαίρι όλοι αναζητάμε ένα δροσιστικό επιδόρπιο.

Η παρακάτω συνταγή για σορμπέ μάνγκο είναι εύκολη, δροσιστική και χωρίς ζάχαρη!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

-2 ώριμα μάνγκο

-1/3 της κούπας νερό

-1 κουταλιά της σούπας μέλι

Η διαδικασία είναι απλή:

-Κόβουμε κάθε μάνγκο σε μικρά κυβάκια.

-Τοποθετούμε σε ένα ταψάκι* (το οποίο θέλουμε να χωράει στην κατάψυξή μας), μία λαδόκολλα και πάνω της απλώνουμε τα κομμάτια ώστε να μην ακουμπούν μεταξύ τους και κολλήσουν.

-Από πάνω καλύπτουμε με ένα αλουμινόχαρτο, και τοποθετούμε στην κατάψυξη για 12 ώρες.

- Μόλις το βγάλουμε από την κατάψυξη, τοποθετούμε στο μηχάνημα με τα μαχαίρια (multi) τα κομμάτια του μάνγκο μαζί με το νερό και αφού τα αναμίξουμε για λίγο προσθέτουμε στην συνέχεια το μέλι και ανακατεύουμε ξανά.

- Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μπολ και αυτό στην κατάψυξη για μία ώρα περίπου. Το σορμπέ μας είναι έτοιμο!

*εάν το ταψί μας δεν χωράει στην κατάψυξη μπορούμε να τοποθετήσουμε τα κομμάτια του μάνγκο σε ένα τάπερ και να δημιουργήσουμε διάφορα επίπεδα με την λαδόκολλα ώστε να χωρέσουν τα κομμάτια του φρούτου.

Καλή απόλαυση!